Vilka vi är och vad vi vill nå ut med är ganska enkelt och uppenbart!

Södertälje är som vi brukar säga en stor men liten stad. Och här finns en sjö av verksamheter och människor av olika slag. Trots att man bott här sedan barns ben och tror sig kunna staden utan och innantill, så blir de flesta förvånade över ändringarna som ständigt sker, speciellt då det gäller verksamheter som kommer och går, och man får därför inte riktigt koll på alla ställen, extra mycket då det berör en annan del av staden där man inte bor eller vistas i så mycket.

Vi människor fungerar ju också så att vi återgår till det som vi är vana vid och håller oss till det, och inte alltid så sugna på att utforska så mycket nytt. Bor du tex i Mariekäll så kanske det inte är så vanligt att du åker till Lina Hage för att få i dig en bit mat. Men däremot om du bor i Lina Hage så är det mer troligt att du åker ned till Centrum för samma anledning. Varför är det så?

Jo antagligen för att du inte har så mycket koll på vad som finns i Lina Hage och antagligen för att du aldrig provat att äta där, med andra ord finns absolut inget som lockar dig dit.

Här kommer vårt jobb med in i bilden. Att försöka nå ut till Södertäljeborna och helt enkelt visa vad som finns i vår stad när det gäller framförallt matställen. Är det något vår stad har så är det matställen, och väldigt många sådana. Antagligen fler än du visste om

Vad kan då vara bättre än att samla alla under samma tak. Ska du idag bara ta reda på alla Södertäljes matsållen, så kan det bokstavligen ta flera dagar, då informationen kan vara väldigt bristfällig, om det nu ens finns den informationen. Har du sedan efter dessa dagar tagit reda på alla ställen, är nästa steg att hitta vart dom finns eller deras hemsidor osv. Detta blir också huvudbry då väldigt många inte har varken hemsidor eller sociala medier.

Med andra ord, många ställen, lite information. Och detta medför just att man vänder sig dit man är van, eller där man hittar den informationen man vill ha!

Ute i Tälje mål är att du som besökare ska kunna se Södertäljes matställen och deras information. Kontaktuppgifter, bilder, öppettider mm. Även Södertäljes restaurangers menyer och matutbud, samt dagens luncher där du snabbt ska kunna få en överblick av alla dagens luncher på bara någon minut, vilket annars skulle ta dig en timma.

Så enkel matematik, alla Södertäljes (målet är alla) matställen under ett och samma tak, alla menyer på en och samma sida, alla restauranger har en egen profil och alla lunchmenyer på en och samma sida, samt events som händer i och runtom staden.

Vi hoppas också att detta successivt ska bli Täljebornas självklara val att kika in när man ska ut i staden och kommer dagligen sträva efter att göra att det blir en självklarhet för er.

Målet är också att sakta men säkert sammarbeta med stadens alla mat & events aktörer för att få detta att fungera och nå till toppen.

Margherita, Capricciosa, Rimini, Venezia, Calzone, Quattro Stagioni, Marinara, Vesuvio, Napolitana, Campagniola, Paesana, Bolognese, Romana, Al Tonno, Milan, Hawaii, Opera